• "Hayatta tam mutluluk ve esenlik ancak gelecek kuşakların şerefi, varlığı, esenliği için çalışmakta bulunabilir."

• "Milletimi şimdiye kadar söylediğim sözlerle ve hareketlerimle aldatmamış olmakla gurur duyuyorum."

• "Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."

Bilindiği üzere ülkemizin en uzakta bulunan köşelerine bile bu ülkeyi bu cumhuriyeti bize armağan eden dünyada eşi benzeri yaşamamış liderimiz ATATÜRK' e olan ulusal saygımızın ve minnettarlığımızın sembolü olarak anıtları yapılmıştır.

ATATÜRK VAKFI olarak bu anıtları korumayı ve çoğaltmayı bir görev sayıyoruz.

Bu çaba ve çalışmalarımız içinde ;

İstanbul Barosu yönetiminin isteği üzerine Baro'nun sosyal tesisi olan İstanbul Kanlıca 'da ki, BARO BAHÇE 'ye koyduğumuz tam boy tunç ATATÜRK Heykeli bütün Baro mensuplarının takdirlerini topladı ve teşekkürler yağdırdılar.

Hep Atatürk'ün Yanında Hep Atatürk'ün Yanında

Bu yıl Ekim ayında ise ülkemizde hem ATATÜRK' ün hem de İNÖNÜ' nün anıtları bulunan tek köy olan Sivas ilimizin , Hafik ilçesinin ÇINARLI köyünde bulunan ve 1942 yılında bu köyden çıkan ATATÜRK dönemi dahil dört dönem Köylü Milletvekili olarak görev yapan Sayın İsmail UĞUR tarafından yaptırılan anıtların onarım ve bakımları yaptırılmıştır.

Yine aynı günlerde Sivas ilimizin Zara İlçesi 'n de bulunan GARDEN ZARA otelinin girişine otel sahibi Ali beyin isteği üzerine kendisinin verdiğimiz projeye uygun olarak özenle yaptırdığı kaide üzerine ATATÜRK büstü konmuş ve ATA ' mızın , ulusumuzun en önemli eksikliğini dile getiren veciz sözü yazdırılmıştır.

Hep Atatürk'ün Yanında Hep Atatürk'ün Yanında Hep Atatürk'ün Yanında Hep Atatürk'ün Yanında Hep Atatürk'ün Yanında Hep Atatürk'ün Yanında Hep Atatürk'ün Yanında

Her üç anıtın kurulmasında Vakfımız Kurucu ve Onursal Başkanı Avukat Sayın Osman ŞENTÜRK ve eşi Kurucular Kurulu üyemiz Ressam Sayın Sevgi Şentürk' ün büyük özveri ve çabaları olmuştur.

Her ikisine de teşekkürlerimizi saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Atatürk Vakfı Dokümanter Filmleri

10. Yıl Nutku Film Gösterisi

Amerika' ya Konuşması Film Gösterisi

Atatürk' ün Cenaze Töreninden Görüntüler

Meclis Açılış Konuşması

Orman Çifliğinden Görüntüler

Gençliğe Hitabe Film Gösterisi

HEP ATATÜRK'ÜN YANINDA

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN Yaveri, Sayın Salih BOZOK tarafından kaleme alınmış HEP ATATÜRK'ÜN YANINDA isimli kitap, Vakfımız tarafından güncel Türkçe'ye uyarlanmış olup, yeninden yayınlanmıştır. Sayın Salih BOZOK tarafından yazılmış bu önemli tarihi kitabı siz değerli okuyucularımızın ilgisine sunmaktayız.

HEP ATATÜRK'ÜN YANINDA isimli kitabı, Vakıf Merkezimizden 150 TL bedelle satın alabileceğiniz gibi, Yurtiçi siparişleriniz için kitap ücretine ek kargo ücretini de ödeyerek alabilirsiniz. Bu tarihi kitap, çok yakında önemli kitabevlerinin raflarında da yerini alacaktır.

Hep Atatürk'ün Yanında Hep Atatürk'ün Yanında